Одеські поліцейські викрили "чорний" ринок зброї

Правоохоронці вилучили вибухонебезпечні предмети

Одеські поліцейські провели успішну операцію щодо викриття двох чоловіків, які займалися незаконним оборудкам боєприпасами. З незаконного обігу правоохоронці вилучили дві гранати та понад сотню набоїв. Обвинуваченим повідомлено про підозру, а їм загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Під час денного патрулювання міста, спільно з працівниками управління вибухотехнічної служби, поліцейські зупинили автомобіль одесита. Перевірка транспортного засобу призвела до виявлення гранати РГД-5 та запалу до неї. Ці предмети були вилучені та направлені на експертизу, оскільки, за попередніми висновками вибухотехніків, вони належать до бойових припасів.

Додатково, інший чоловік з Березівської ОТГ був затриманий в момент передачі спорядженого запалом корпусу гранати РГД-5. Залучивши вибухотехнічний підрозділ, поліцейські вилучили гранату та направили її на експертизу. Також вилучено гроші, одержані за продаж гранати, і 125 набоїв калібру 5,45 мм у правопорушника, які також піддаються експертизі.

Обвинуваченим повідомлено про підозру, і за наявності достатніх доказів вони можуть бути позбавлені волі на тривалий термін. Суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, і зараз поліцейські вивчають походження виявлених боєприпасів.

Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися