В Одесі БЕБ викрило масштабну схему торгівлі контрафактними сигаретами

Загалом вилучені цигарки оцінюють у 2 мільйони гривень

Одеські детективи з Бюро економічної безпеки, в рамках досудового розслідування, успішно виявили та вилучили майже 25 тисяч пачок сигарет відомих брендів, що були позбавлені марок акцизного податку. Загальна орієнтована вартість конфіскованого товару оцінюється у 2 млн гривень. Про це повідомляє БЕБ.

Спеціалісти знайшли одесита, який використовував гаражне приміщення для зберігання контрафактної продукції, і займався незаконною торгівлею протягом приблизно року. Оформлення продажів здійснювалось через телеграм-канал, охоплюючи територію всієї України.

Під час обшуків, проведених Теруправлінням, було конфісковано майже 25 тисяч пачок сигарет, а орієнтована вартість вилученої контрафактної продукції досягла 2 млн гривень.

Наразі ведеться розслідування, щоб встановити всі особи, причетні до цієї схеми, а також походження товару.

Досудове розслідування ведеться в рамках ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування підакцизних товарів).

Нагадаємо, Прикордонники Одеського загону спільно з детективами БЕБ  викрили схему виготовлення та реалізації електронних сигарет без марок акцизного збору. Ринкова вартість вилучених підакцизних товарів та рідин для їх наповнення становить 10,3 млн грн.

Крім того, “Коментарі” писали, що на Одещині правоохоронці вилучили цигарки та готівку на суму понад 5,2 млн грн. Загалом під час операції було вилучено 55 тисяч пачок сигарет, понад 700 штук електронних сигарет, тютюн, майже 500 пачок стіків Iqos та гроші, одержані від незаконної діяльності. Загальна вартість вилученого становить понад 5 млн грн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися