На Одещині чиновниця платила зарплату неіснуючому працівникові: подробиці

Виплати тривали всього два з половиною місяці

У середу, 22 вересня, стало відомо, що одна із чиновниць управління соціального захисту Подільського району була затримана поліцейськими. Вся справа — в нібито розтраті державних грошей, а також службових підробках. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на прес-службу поліції Одеської області, жінка кілька місяців виплачувала зарплату неіснуючому співробітнику.

Згідно з інформацією правоохоронців, за розпорядженням 58-річної чиновниці в табелі обліку робочого часу були внесені дані щодо нового співробітника. Втім, цю людину жодного разу не помітили на робочому місці, хоча заробітна плата йому виплачувалася регулярно. Коли розтрати досягли понад 15 тисяч гривень, в те, що відбувається, втрутилися поліцейські.

Чиновниці управління соцзахисту пред'явлено підозру згідно з частиною 2 статті 191 та частиною 1 статті 366 КК України. Згідно з вимогою законодавства, жінці може загрожувати до п'яти років обмеження або позбавлення волі. Наразі поліцейські продовжують проводити слідство.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що судді Фрунзівського районного суду Одеської області виправдали колишню селищну голову Захарівки (Фрунзівки) Тетяну Пустовіт, яку підозрювали у хабарництві. У суду нібито не знайшлося достатньо доказів, щоб притягнути екс-чиновницю до відповідальності. До слова, розгляд щодо Путової почався влітку 2017 року, коли її затримали на нібито отримання неправомірної вигоди в розмірі 30 тисяч гривень. Більше подробиць того, що сталося — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, що в Одеській області затримали трьох посадових осіб за підозрою в привласненні бюджетних грошей. На що повинні були витратити 3 млн гривень, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися