Вкрав авто та гроші: в Одесі осудили грабіжника

Правопорушника знайшли"по гарячих слідах" і вилучили у нього усе викрадене майно

Після довгих слідчих дій та ретельного розслідування, правоохоронці встановили вину чоловіка, який вчинив незаконне заволодіння автомобілем та викрав майно одесита. За свої дії зловмисник отримав вирок і проведе за ґратами понад 5 років. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Подія розгорнулася на вулиці Балківській в початку березня минулого року. Поліцейські виявили, що зловмисник вирішив отримати легкий заробіток та зірвав замок на дверях до гаража, де був автомобіль "ВАЗ" з відчиненими дверцятами та ключем у замку запалювання. За декілька хвилин зловмисник встиг вкласти в автомобіль металевий сейф з двома тисячами доларів та бензиновий генератор, після чого швидко вирушив із місця події.

Працівники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 затримали правопорушника на вулиці Бабеля "по гарячих слідах" і вилучили у нього усе викрадене майно. Сумарний збиток, завданий потерпілому, становить майже 90 тисяч гривень.

Фігурант скоїв даний злочин, перебуваючи на іспитовому терміні за крадіжку і незаконне зберігання наркотиків. На підставі зібраних йому висунули обвинувачення за ч. 4 ст. 185 КК України у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану, поєднаній з проникненням у приміщення, а також за ч. 2 ст. 289 ККУ у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у приміщення. За нашим клопотанням суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Анастасія Шаран.

Обвинувальний акт було скеровано до суду, який ретельно дослідив представлені докази, визнав вину обвинуваченого та призначив йому покарання у вигляді п'яти років та двох місяців позбавлення волі. 

Нагадаймо, у центрі Одеси правоохоронці оперативно викрили чоловіка, який під впливом алкоголю заволодів чужим автомобілем. Це вже не перший раз, коли затриманий порушував закон, і тепер йому доведеться відповісти за свої дії перед законом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися