Молоді бізнесмени в Одесі незаконно продавали “електронки” через Instagram

Детективи БЕБ припинили незаконну інтернет-торгівлю

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки розкрили схему незаконного продажу електронних сигарет та аксесуарів до них в інтернеті. Організаторами та виконавцями цієї діяльності виявились двоє 22-річних мешканців Одещини. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Під час розслідування встановлено, що електронні сигарети та супутні товари незаконно продавалися через спеціальний вебсайт та сторінку в популярній соціальній мережі Instagram. Фігуранти приймали замовлення з усієї України та відправляли їх поштою, отримуючи оплату через банківські картки та електронні гаманці.

Правоохоронці вже провели 5 обшуків у приміщеннях і автівках зловмисників, вилучивши понад 600 електронних сигарет, 250 банок з рідиною, понад 165 тис. гривень, автомобіль, комп’ютери, банківські картки та мобільні телефони. Орієнтовна сума вилученого майна оцінюється майже у 1,3 мільйона гривень.

Наразі розпочато досудове розслідування за ч. 1, 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів). Такі дії караються позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Нагадаємо, Прикордонники Одеського загону спільно з детективами БЕБ  викрили схему виготовлення та реалізації електронних сигарет без марок акцизного збору. Ринкова вартість вилучених підакцизних товарів та рідин для їх наповнення становить 10,3 млн грн.

Крім того, “Коментарі” писали, що на Одещині правоохоронці вилучили цигарки та готівку на суму понад 5,2 млн грн. Загалом під час операції було вилучено 55 тисяч пачок сигарет, понад 700 штук електронних сигарет, тютюн, майже 500 пачок стіків Iqos та гроші, одержані від незаконної діяльності. Загальна вартість вилученого становить понад 5 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися