Будівництво без дозволу: в Одесі незаконно спорудили автомийку

В Одесі чоловік самовільно зайняв земельну ділянку

Поліцейські Одеси виявили та взяли під варту громадянина, який незаконно зайняв земельну ділянку та самовільно побудував на ній автомийку для самообслуговування. За це діяння йому може загрожувати до трьох років обмеження волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Співробітники поліції спільно з Суворовською окружною прокуратурою виявили порушення громадянина, який, не маючи необхідних дозволів, зайняв земельну ділянку на вулиці Проценка та спорудив на ній автомийку. Дана ділянка, як встановлено правоохоронцями, належить громаді та є її комунальною власністю.

Поліцейські зафіксували самовільне будівництво та арештували споруди на земельній ділянці. Зловмиснику було пред'явлено обвинувачення за частиною 3 статті 197-1 Кримінального кодексу України у самовільному будівництві на зайнятій земельній ділянці. За це порушення передбачено штраф від 17 до 68 тисяч гривень, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, в Одесі спеціалісти виявили незаконну забудову на Ольгіївській, 21, де власники приміщень добудували поверх без жодних документів та порушення за адресою Генерала Петрова, 10, де власник добудував собі балкон.

Також, на вулиці Гоголя в Одесі, де розташований будинок Трощинського - пам'ятка архітектури, виявлено незаконні будівельні роботи. Цей будинок, побудований у 1849 році, відомий як "Будинок Гоголя", адже сам письменник Микола Гоголь тут жив і працював у 1850-1851 роках. У 2023 році були виявлені незаконні будівельні роботи, спрямовані на зміну функціонального призначення будівлі, ймовірно, на створення готелю. Зокрема, добудовано третій поверх з боку двору та розпочато влаштування нових балконів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися