Кинув гранату до дверей знайомої: на Одещині затримали підривника

Вдома у підозрюваного знайшли вибухонебезпечні предмети

У місті Ананьїв, що на Одещині стався вибух поблизу вхідних дверей до однієї з квартир. На щастя, ніхто не постраждав від дій зловмисника, який спровокував цю подію. Поліцейські оперативно втрутилися та затримали підозрюваного, який на думку власниці оселі, вчинив це. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час обстеження місця події експерти вибухотехнічної служби обласної поліції виявили та вилучили уламки вибухонебезпечного предмета. Розслідування показало, що викритий зловмисник – знайомий співмешканець потерпілої, який вирішив вчинити атаку на її житло.

Правоохоронці ухвалили рішення про проведення силової операції із затримання правопорушника. Заходи проводили співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції за силової підтримки спецпідрозділу "КОРД" обласної поліції, – йдеться в повідомленні. 

Після вдалих заходів затримання, у домоволодінні правопорушника було проведено обшук, під час якого були вилучені корпуси ручної гранати РГД-5 та запал до неї. Ці матеріали належать до категорії бойових припасів.

Фігуранту оголосили про підозру у низці злочинів, включаючи незаконне носіння, зберігання та придбання бойових припасів, а також хуліганство, що супроводжується особливою зухвалістю (якщо воно вчинене із застосуванням іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). За ці дії йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Обставини та мотиви його дій розслідуються.


Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися