20 тисяч за "непридатність": одесит купив довідку, щоб виїхати за кордон

Одесита покарають за спробу втекти за кордон

Поліцейські розкрили схему подачі фальшивих документів для ухилення від військової служби. Житель Одеси опинився на лаві підсудних, обвинувачений у пособництві в підробці офіційних документів та їх неправомірному використанні. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Чоловік використовував підроблені військові квитки та медичні довідки, щоб довести свою непридатність до служби. Прикордонники вчасно виявили підробки та повідомили поліцію. Під час розслідування встановлено, що чоловік замовив підроблені документи через месенджер та сплатив за них 20 тисяч гривень. Його намір уникнути військової мобілізації призвів до серйозних обвинувачень.

Правоохоронці висунули проти нього звинувачення у пособництві в підробленні документів та їх використанні. Ці дії загрожують йому штрафом до 17 тисяч гривень або обмеженням волі на декілька років.

Окрім цього, поліція розпочала розслідування щодо особи, яка виготовила підроблені документи.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися