В Одесі підліток може потрапити за ґрати на 8 років: у чому його звинувачують

Підліток напав з ножем на перехожого

15-річний мешканець Одеси може опинитися за ґратами через напад на одного з місцевих мешканців. За інформацією поліції, юнаку вже пред'явлено підозру, і суд призначив йому нічний домашній арешт. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Свідки повідомили правоохоронцям про подію, що розгорнулася на вулиці ввечері. З'ясувалося, що чоловік, гуляючи з собакою, звернув увагу на галас підлітків на дитячому майданчику і зробив зауваження. Однак одному з хлопців це не подобалося, і вони потрапили у словесний конфлікт.

Конфлікт швидко переріс у фізичний, і нападник взяв ніж, завдавши декілька ударів опонентові в груди. Після нападу, правопорушник швидко зник з місця події, викинувши ніж.

Потерпілого доставили до лікарні із кількома колото-різаними ранами грудної клітки. Йому вдалося уникнути загрозливих ушкоджень, і стан здоровʼя зараз задовільний.

Тієї ж ночі поліція встановила особу нападника та вилучила залишений ним ніж, який направили на експертизу.

Зібравши достатньо доказів, ми повідомили юнакові про підозру у заподіянні умисних тяжких тілесних ушкоджень. Згідно із санкцією ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України, за цей злочин передбачене покарання від пʼяти до восьми років увʼязнення. Хлопець вже досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей злочин, тому  відповідатиме за свої дії. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, – повідомив слідчий Одеського районного управління поліції № 1 Андрій Шелеп.

Нагадаємо, в поліції повідомили, що іноземець, який скоїв за розбійний напад в Одесі, отримав обвинувальний вирок суду. За доказами поліцейських правопорушника засудили до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, поліцейські повідомили про підозру жителю Подільського району у вбивстві чоловіка. Також суд задовольнив клопотання слідчих і обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися