Корупційний скандал: на Одещині правоохоронець може сісти за ґрати на 10 років

Правоохоронець з Одеської області погрожував одному з мешканців кримінальною справою та вимагав хабар

Прокуратура виявила та оголосила про підозру заступнику начальника відділу з превентивної діяльності одного з поліцейських відділень на Одещині. Його підозрюють у вимаганні та отриманні хабаря. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

В ході слідства виявлено, що правоохоронець вимагав хабар у розмірі 50 тисяч гривень від громадянина за демонтаж залізобетонних плит. У разі відмови, він погрожував кримінальними переслідуваннями за нібито неправомірні дії. 

З’ясувалося, що цей громадянин придбав плити ще у 2005 році і використовував їх тимчасово для будівельної техніки на території Єлизаветівського кар’єру в селі Мале Єгорівської сільської ради. Періодично він проводив демонтаж для подальшої реалізації.

Поліцейського затримали при отриманні хабаря, і в цей момент розглядаються питання про обрання запобіжного заходу та його відсторонення від посади.

Яке покарання чекає на правоохоронця

Прокурори повідомили про підозру заступнику начальника відділу з превентивної діяльності одного з відділень поліції Одещини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Погоріли на хабарях

Нагадаємо, Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси завершили досудове розслідування і направили до суду обвинувальний акт щодо головного спеціаліста комунальної установи, якому висунули обвинувачення по статті 368 Кримінального кодексу України – вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Крім того, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися