“Втеча за інструкцією”: на Одещині викрили схему перетину кордону

Організатора і його "гостей" затримали прикордонники біля молдавського кордону

Прикордонники з Одеського та Подільського загонів виявили організатора нелегального трансферу за кордон. Крім того,  неподалік кордону затримали 2 його “клієнтів”, які намагалися незаконно потрапити до Молдови. Про це повідомляє ДПСУ.

За домовленістю, "клієнти" мали прибути на одну з залізничних станцій, де їх очікував організатор. Після цього вони планували пересидіти в його будинку, щоб наступного ранку вирушити до знайомого, що проживав поруч з кордоном. "Провідник" повів громадян до запланованого місця втечі.  

Організатор запевнив "підопічних", що для реалізації втечі за кордон, їм необхідно буде лише чітко дотримуватись його інструкцій та настанов, щоб не потрапити в поле зору прикордонників. Зловмисник оцінив свої "послуги" у 1,5 тисячі доларів з кожного, – йдеться в повідомленні. 

Однак через ретельне спостереження прикордонників ця спроба нелегального перетину кордону була зупинена. Організатора цієї схеми було затримано за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, а йому вже вручили повідомлення про підозру. Тепер він перебуває під вартою.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися