На Одещині чоловік продавав бойові гранати: яке покарання на нього чекає

Поліція зупинила незаконний продаж вибухонебезпечних предметів

У Білгород-Дністровському районі виявили незаконну торгівлю бойовими припасами. Поліцейські затримали місцевого мешканця, який спробував продати два корпуси гранат разом із запалами невідомому чоловікові. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Подія розгорнулася на одній із центральних вулиць села Успенівської об'єднаної територіальної громади. Слідчі відділу поліції разом із вибухотехнічною службою ГУНП в Одеській області оперативно втрутилися та вилучили два корпуси ручних осколкових гранат разом із запалами для проведення експертизи. Згідно з попереднім висновком фахівців, ці предмети є вибухонебезпечними бойовими припасами типу Ф-1. Крім того, як докази правопорушення, у затриманого вилучили 4000 гривень, які він отримав за продаж.

Зловмисника затримали безпосередньо після отримання грошей, маючи достатні докази його причетності до незаконної торгівлі бойовими припасами. Йому повідомили про підозру у придбанні, зберіганні та збуті таких припасів без дозволу закону, що кваліфікується як серйозне правопорушення й карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Поки що суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування цього інциденту триває, і поліцейські активно працюють над встановленням того, як саме ці гранати потрапили у руки злочинця.


Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися