Дружба онлайн, втеча офлайн: на Одещині викрили схему перетину кордону

Одеські прикордонники зупинили "онлайн-друзів", які тікали до Молдови

Прикордонники з Білгород-Дністровського загону здійснили успішну операцію, завадивши планам двом молодим чоловікам на нелегальний виїзд до придністровського регіону Молдови. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Ці два чоловіки, які зустрілися в онлайн-грі, вирішили втілити свій план з перетинання кордону через Кучурганський лиман. Домовившись про "гарячу путівку" за 3 тисячі доларів США, вони вже прибули до прикордонного села та готувались до нелегального переходу.

Однак завдяки оперативній дії прикордонників та інформації з різних джерел, цей злочин було припинено ще до початку його виконання. Обом затриманим чоловікам доведеться відповідати перед законом за намагання незаконно перетнути кордон.

Заяву про цей випадок направлено до Нацполіції для подальшого розслідування. Тим часом злочинцям складено протоколи за відповідними статтями Кримінального і Кодексу України про незаконне перетинання кордону.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

19 березня 2024, 17:02

А если бы криворожский педрила не сделал из страны один большой концлагерь, то этих "ужасных преступлений" которые "героически пресекают" бравые пограничники не было бы в принципе

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися