На Одещині знищили велику площу нацпарку: хто за це понесе відповідальність

Загалом в Одеській області незаконно вирубили 200 гектарів лісу

Після завершення досудового розслідування Державне бюро розслідувань (ДБР) направило до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділень Державного підприємства "Ліси України" в Одеській області. Він керував незаконною рубкою дерев на території Національного природного парку. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, посадовець, порушуючи законодавчі норми, виписував лісорубні квитки своїм підлеглим для вирубки дерев під приводом санітарного оздоровлення лісів. Ця схема протягом 2022-2023 років призвела до незаконного зрубу на площі понад 200 гектарів природно-заповідного фонду парку, під який потрапили більше ніж півтори тисячі дубів, ясенів та акацій.

Експертизи показали, що дії посадовця завдали шкоди державі на понад 145 мільйонів гривень. Зараз відсторонений від посади чиновник обвинувачується у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України). Пунктом статті передбачається покарання до 10 років позбавлення волі.


Нагадаємо, прокуратура змогла повернути державі 4,4 мільйона гривень, які були незаконно витрачені Нижньодністровським національним природним парком на придбання недобудованого об'єкта на березі Дністра. Справа полягала у тому, що згідно з бюджетною програмою "Здійснення природоохоронних заходів" були виділені кошти для придбання офісної будівлі для адміністрації та співробітників парку. Проте в результаті укладеного договору виявилось, що придбаний об'єкт не має жодного відношення до вказаної мети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися