ВАКС засудив колишнього слідчого СБУ Одеської області

Ексслідчий СБУ засуджений за хабар

Сьогодні, 20 березня 2024 року, колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) винесла вирок колишньому слідчому відділу Одеського Управління Служби безпеки України (СБУ). Його визнали винним у вимаганні та одержанні хабаря. Про це повідомляє пресслужба САП. 

Колишній слідчий відділу Одеського Управління Служби безпеки України отримав хабар у розміні 80 тисяч доларів США. За ці кошти він мав провести вигідні процесуальні та слідчі дій, що призвели до пом'якшення запобіжного заходу та скасування арешту майна іноземця. 

Суд вирішив згідно зі статтею 368 Кримінального кодексу України винести вирок у вигляді 9 років позбавлення волі для обвинуваченого. Крім цього, його було позбавлено права обіймати посади в Службі безпеки України та правоохоронних органах на термін у 3 роки, а також було конфісковано його майно.

Також, колишнього слідчого було позбавлено спеціального звання старшого лейтенанта юстиції.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися