Одесит додав позначку в паспорт, аби втекти за кордон: деталі

Прикордонники виявили ознаки підробки в закордонному паспорті

Одесит намагався виїхати за кордон через автодорогу Одеса-Рені, використовуючи підроблений закордонний паспорт. Це може призвести до тривалого терміну ув’язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Спроба порушника виявилася, коли він проходив прикордонний паспортний контроль на пункті пропуску "Маяки-Удобне-Паланка". Працівники Державної прикордонної служби виявили ознаки підробки у наданому ним документі і затримали його, повідомивши про це поліцію.

Під час слідства встановлено, що чоловік самостійно підробив сторінку паспорта для виїзду за кордон, нанісши штамп про прийняття на консульський облік в Посольстві України в Республіці Молдова. Експертиза підтвердила, що документ не є дійсним.

За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 332-2 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення іншого офіційного документа. Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному – позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває, – прокоментувала т.в.о. начальника сектору дізнання Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися