Хабар за перетин кордону: чоловіку в Одесі загрожує тюрма

Чоловік призовного віку намагався за 2 тисячі доларів проїхати до Молдови

Поліція Одеси затримала чоловіка, який запропонував хабар у розмірі 2000 доларів прикордоннику за безперешкодний перетин кордону. За це йому загрожує до восьми років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліцейські спільно з підрозділами Держприкордонслужби та СБУ задокументували цей випадок у місті Роздільна. Зловмисник запропонував гроші прикордоннику для безперешкодного перетину кордону з Молдовою.

Прикордонник повідомив про цю пропозицію своєму керівництву, після чого поліція взяла ситуацію під контроль. Чоловік був затриманий поліцейськими миттєво після передачі хабаря.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за цим фактом і повідомили чоловіку про підозру. Суд встановив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також встановив заставу в сумі 242 тис. 240 грн. Згідно із санкціями статті йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. 

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися