В Чорноморську засудили агентку РФ: скільки років вона проведе у в’язниці

Жінка передала окупантам координати щонайменше 9 військових об’єктів

Мешканку Чорноморська засудили до 8 років позбавлення волі за незаконне передавання інформації про розташування Збройних Сил України представникам держави-агресора. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокурори довели, що протягом липня-серпня 2023 року засуджена передавала розвіднику РФ дані про розташування українських військових сил у Чорноморську та інших районах області. Крім того, вона відстежувала переміщення у повітряному просторі області військових літаків Збройних Сил України.

Інформацію зловмисниця передавала через месенджер Telegram, де вказувала координати та надсилала скриншоти з "Google Maps".

Жінку затримали у серпні минулого року на етапі підготовки до чергової передачі ворогу зібраних розвідданих. У судовому засіданні вона визнала свою вину, – йдеться в повідомленні. 

Жінці було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення представникам держави-агресора інформації про розташування Збройних Сил України). Суд обрав їй покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років. 

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 

У селі Вовківське Доброславської селищної громади одна з місцевих мешканок потрапила під обвинувачення за підтримку окупаційної влади Росії та заперечення збройної агресії проти України. За ці злочинні дії їй загрожує до п'ятнадцяти років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися