На Одещині чоловік продавав гранати: яке покарання на нього чекає

Правоохоронці вилучили вибухонебезпечні предмети

В Білгороді-Дністровському поліцейські затримали чоловіка, який, за підозрою, займався торгівлею гранатами. Під час обшуку у його місці проживання правоохоронці вилучили ряд бойових припасів та готівку. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Операція з затримання була спільною дією поліції Білгород-Дністровського району та оперативників Департаменту військової контррозвідки СБУ, які діяли під керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Правоохоронці вилучили корпус ручної осколкової гранати та запал до неї, які є потенційно небезпечними бойовими припасами. Крім цього, у якості речових доказів вилучено 3 тисячі гривень, які підозрюваний отримав за збут гранат.

Під час проведення обшуку у місці проживання затриманого було виявлено також дванадцять патронів різного калібру, п'ять гільз, димову гранату, три постріли гранатометні та два запали до ручної осколкової гранати.

Всі вилучені предмети направлені на експертизу. Затриманому було пред'явлено підозру у незаконному придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів без необхідних дозволів. Це порушення передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Суд вирішив залишити чоловіка під вартою.


Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися