Фіктивне кохання: на Одещині виявили цікаву схему перетину кордону

"Молодята" планували відпочити у Молдові

Прикордонники Білгород-Дністровського загону зіткнулися з нетиповим випадком сімейної ідилії. Під час спроби перетину кордону виявилося, що молодята не знають одне одного. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України. 

У середу, 20 березня, 52-річний чоловік та його 47-річна наречена, яка має інвалідність, уклали шлюб в Одесі. Із задоволенням молодята вирушили на весільну подорож до пункту пропуску "Старокозаче", де планували відвідати Молдову.

Проте при відповідях на питання прикордонників сімейна пара не могла узгодити деталі своєї біографії. Історії про спільне проживання та інші деталі розходилися, що викликало підозри у службовців.

Додаткове розслідування показало, що минулого року жінка вже мала досвід виїзду за кордон з іншим чоловіком, який не повернувся в Україну.

Прикордонники відмовили чоловікові в пропуску через кордон, а його наречена також вирішила повернутися назад.

Відкрито розслідування за статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", і правоохоронні органи розглядають цей випадок для встановлення всіх обставин.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися