Передавав РФ дані про ЗСУ: в Одесі засудили держзрадника

Мешканець Одеси співпрацював з РФ

Суд Одеської області виніс вирок жителю Одеси за передачу розвідувальних даних російським спецслужбам. Чоловіка визнано винним у державній зраді згідно з частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокуратура під час судового розгляду представила докази, що засуджений, починаючи з періоду повномасштабного вторгнення, співпрацював з російськими спецслужбами для здійснення розвідувально-підривної діяльності в Одеській області.

Він активно збирав інформацію про розташування військових частин ЗСУ та рух бронетехніки по території Одещини. Його також відправляли в пошуках артилерійських підрозділів ЗСУ на південному фронті.

Агента було затримано правоохоронцями у червні 2022 року під час виконання його розвідувального завдання. Під час обшуку в його квартирі був вилучений мобільний телефон з компрометуючою інформацією. Засуджений чекав на вирок у в'язниці під вартою.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – зазначили в прокуратурі. 

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися