“Допомагали 12 ухилянтам”: на Одещині засудили двох перевізників

Двоє жителів Подільського району отримали судовий вирок за незаконне перевезення військовозобов’язаних через кордон

Суд у Подільському районі виніс обвинувальний вирок двом жителям за надання допомоги особам, які намагалися незаконно перетнути державний кордон України з метою ухилення від військової мобілізації. Кожен із правопорушників отримав п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора року. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У листопаді минулого року правоохоронці припинили спробу незаконного перетину кордону дванадцятьох осіб, які намагалися уникнути військової служби, та двох перевізників, які їм у цьому допомагали.

Один з водіїв попросив друга допомогти у перевезенні пасажирів від залізничної станції до кордону. Вони забрали пасажирів на різних станціях та, оминаючи блокпости, доставили їх до прикордонної смуги. Там пасажири мали перетнути кордон самостійно.

Дії обвинувачених були кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, а обвинувальний акт був скерований до суду, який виніс вирок після розгляду доказів.

Після вироку засуджені зобов'язані регулярно з`являтися для реєстрації, повідомляти про зміни місця проживання та не залишати межі країни без дозволу. В разі порушення умов або нових правопорушень їх можуть направити відбувати покарання.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися