“Полював на ППО”: в Одесі затримали агента РФ

За держзраду на чоловіка чекає довічне ув’язнення

В Одесі було затримано жителя міста за підозрою у державній зраді в умовах воєнного стану, відповідно до частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України. За інформацією слідства, цей чоловік співпрацював з російськими спецслужбами, збираючи дані про розташування ЗСУ та військової техніки в місті. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Особливий інтерес агента становили локації зенітно-ракетних комплексів ППО в Одесі. Він також передавав російським кураторам персональні дані працівників прокуратури та слідчих СБУ з метою їх подальшої ліквідації. Агент навіть просив російські спецслужби здійснити ракетний удар по будівлях прокуратури та СБУ.

У минулому чоловік вже був засуджений за порушення територіальної цілісності України та наразі проходить судовий процес за фактом поширення символіки комуністичного режиму.

Агента було затримано під час передачі координат ППО через один з месенджерів. Суд вирішив тримати підозрюваного під вартою до завершення розслідування, що проводить Управління СБУ в Одеській області.

Яке покарання чекає на зрадника

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.


Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 

У селі Вовківське Доброславської селищної громади одна з місцевих мешканок потрапила під обвинувачення за підтримку окупаційної влади Росії та заперечення збройної агресії проти України. За ці злочинні дії їй загрожує до п'ятнадцяти років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися