На Одещині затримали торговця зброєю: яке покарання на нього чекає

Чоловіку з Подільська загрожує позбавлення волі за торгівлю бойовими припасами

Поліцейські Подільська відправили на лаву підсудних місцевого жителя за оборудки з бойовими припасами та вибуховими речовинами. Обвинувальний акт вже направили до суду, а правопорушнику загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Зловмисника затримали одразу після того, як він передав покупцеві два корпуси гранат з запалом і без та отримав за них 4200 гривень. Чоловік пояснив, що знайшов небезпечні предмети у покинутій будівлі і зберігав їх додому, поки знайшов покупця.

Судова експертиза підтвердила, що вилучені предмети – осколкова ручна граната Ф-1 та корпус ручної осколкової гранати Ф-1 – придатні до використання.

Зібравши в ході слідства достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення у незаконному придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох семи років. Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт скеровано до суду, – повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Поліція закликає громадян не чіпати знайдені предмети, оскільки це може бути небезпечно. Негайно повідомляйте на спецлінію Державної служби з надзвичайних ситуацій або Національної поліції.

Також нагадуємо, що за частиною 3 статті 263 ККУ, особа, яка добровільно здає зброю, бойові припаси або вибухові речовини, не підлягає кримінальній відповідальності.

Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися