Затримано жителя Одеського району за незаконне поводження з бойовими припасами: деталі

За скоєне правопорушнику загрожує щонайменше три роки позбавлення волі.

Поліцейські провели операцію затримання 47-річного мешканця Одеського району, якого підозрюють у незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами. Чоловіку пред'явлено підозру, а також обрано запобіжний захід. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За оперативною інформацією, поліція отримала сигнал про те, що житель місцевості незаконно зберігає бойові припаси у своєму будинку. У рамках розслідування спеціалісти з вибухотехнічної служби здійснили обшук, під час якого було виявлено та вилучено гранату РГД-5 та запал. Після експертизи вони були визнані бойовими припасами.

Ми затримали фігуранта в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та на підставі зібраних нами доказів під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у придбанні й зберіганні бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі строком від трьох до семи років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В ході подальшого слідства ми встановлюватимемо походження небезпечних предметів та яким чином вони опинились у фігуранта, – повідомила заступник начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Ірина Яблонська.

Варто нагадати, що згідно з частиною 3 статті 263 ККУ, особа, яка вирішила добровільно здати зброю або вибухові речовини, не несе кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.

Також “Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися