За останній тиждень на Одещині почали більше хворіти на COVID-19

Також лікарі спостерігають ріст захворюваності на грип

На Одещині виріс рівень захворюваності на коронавірус. За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла на 25,8%, у тому числі серед  дорослих на 24,9%. Серед дітей до 17 років показники "стрибнули" на 33,3%.

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

Проте рівень госпіталізації   знизився на 12,8%. Загалом з початку 2023 року  в області зареєстровано 3635 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.  Також фіксують 25 летальних випадків.

Де хворіють найбільше

Стосовно захворюваності по територіальним громадам, то її зростання спостерігалось в Ананьївській, Арцизькій, Березівській, Визирській, Ізмаїльській, Любашівській, Подільській  ОТГ.

Ситуація з грипом 

За даними центра захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходилась на сезонному рівні й не перевищувала епідемічний поріг. Проте загальний рівень захворюваності, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 6,9%, за рахунок дітей. Серед малечі спостерігається  ріст на  13,1%. Серед дорослого населення  фіксується зниження на 1,1%. Також госпіталізація знизилась на 8,3%. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги Великоплосківської громади. Це вже друга амбулаторія, яку відкрили в регіоні після повномасштабного вторгнення.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися