В Одесі відбудеться акція безоплатних медичних тестувань: де та коли

Всі результати нададуть в конфіденційних умовах

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в Одесі пройде акція з безоплатного тестування на ВІЛ та вірусні гепатити. Також фахівці будуть проводити скринінг на туберкульоз.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Медичні тестування відбудуться 24 березня з 10:00 до 13:00 в Гуманітарному центрі Приморського району, в школі №117. Всі результати нададуть в конфіденційних умовах та для кожного охочого. 

Яка статистика

В Україні лише за січень в Україні зареєстрували майже три тисячі хворих на туберкульоз та ВІЛ. Одещина  - лідер за кількістю захворюваності. У лютому 2023 року в Україні офіційно зареєстровано 970 нових випадків ВІЛ-інфекції, у 255 пацієнтів діагностовано СНІД, а 114 людей померли від СНІДу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що лікарні Одеської області облаштували чотири артезіанські свердловини. Альтернативному водопостачанню приділяють таку увагу особливо у зв'язку із загрозою ракетних ударів ворога.

Також Коментарі" писали, що на території Таїровської громади Одеської області зареєстрували осередок захворювання лептоспірозом свині. Фахівці провели обстеження та готуються до ліквідації осередку.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися