Понад 60% нових хворих на грип та ГРВІ в Одесі — діти: поради для батьків

Загальна кількість захворюваності знизилась

Упродовж останнього тижня “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб” повідомив про зниження захворюваності на ГРВІ та грип. У порівнянні з попереднім тижнем, цей показник зменшився на 5,1%.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради


Протягом останнього тижня 1860 одеситів захворіли на ГРВІ та грип. Із загальної кількості хворих 64,3% складають діти віком до 17 років. Щоправда, показник захворюваності на ГРВІ, перебуває нижче за епідемічний поріг у 2,8 раза. Також, наразі одночасно циркулюють віруси грипу типу А, В та віруси негрипозної природи, такі як риновірус, аденовірус, метапневмовірус тощо.


Як вберегти дитину від грипу


Батьки можуть вжити заходів, щоб захистити свою дитину від грипу. Ось кілька простих порад від МОЗ:


  • Вакцинація: Вакцинація є одним з найефективніших способів захисту від грипу. Батьки мають впевнитися, що їх дитина отримала регулярні вакцини від грипу, зокрема при рекомендованому віку.

  • Регулярне миття рук: Миття рук з милом і водою є важливим кроком в запобіганні поширенню вірусів, включаючи грип. Вчіть свою дитину мити руки перед вживанням їжі, після кожного кашлю або чхання, після відвідування громадських місць та після контакту з хворими людьми.

  • Уникання контакту з хворими: Уникайте контакту вашої дитини з хворими на грип. Якщо хтось з сім'ї має грип, намагайтесь обмежити контакт з дитиною, особливо якщо вона має підвищену температуру або інші симптоми захворювання.

  • Збереження імунної системи: Здоровий спосіб життя може допомогти зміцнити імунну систему вашої дитини та зробити її менш вразливою перед грипом. Включайте в раціон своєї дитини свіжі фрукти та овочі, забезпечуйте достатній сон


Інші захворювання 


За останній тиждень гострі кишкові інфекції зафіксували у 55 одеситів, із яких 58,2% - діти. Випадки вірусних гепатитів та повітряно-крапельних інфекцій були поодинокими. Тим часом дифтерії, кору, краснухи та епідемічного паротиту протягом тижня зафіксовано не було.


Нагадаємо, що з початку року на території області зареєстровано 5067 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з яких 29 були летальними. Показник інтенсивності захворюваності на 100 тисяч населення склав 214,9, а показник смертності становив 1,2.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися