Одеський волонтер створив незвичайний спосіб реабілітації військовослужбовців – під куполом парашута

Професійний льотчик пропонує бійцям, які отримали поранення під час бойових дій на Донбасі, пройти реабілітацію, зробивши стрибок з парашутом

Одеський волонтер Вадим Громов практикує незвичайний спосіб реабілітації військовослужбовців, які відновлюються після важких поранень, контузій і травм. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Вадим Громов – професійний льотчик, кілька років тому він заснував в Одесі авіакомпанію, яка зараз базується на аеродромі "Гидропорт" і має в своєму складі кілька повітряних суден. Авіакомпанія готує льотчиків, займається авіаперевезеннями, а також ремонтує літаки і авіаційні двигуни.

З початку російської агресії Громов бере активну участь у волонтерському русі. Він з'ясував, що багато бійців, які отримали поранення, потребують повноцінної реабілітації – не тільки медичної, але й психологічної. І запропонував їм пройти курс реабілітації під куполом парашута. Причому Громов знайшов військовослужбовців, які перенесли ампутацію.

Медики спочатку ставилися до такої ідеї з недовірою, аргументуючи тим, що стрибнути з парашутом непросто і здоровій людині, а пораненому без ноги чи руки це взагалі не під силу. Однак Громов спростував переконання медиків. Так, двоє учасників АТО – Андрій Сальник і Василь Стуженко, які перенесли важкі ампутації ніг і рук, – підкорили небо, виконавши перший у своєму житті тандемний стрибок.

"Достатньо було побачити щасливі обличчя чоловіків після приземлення, щоб зрозуміти, наскільки для них це важливо – відчувати себе повноцінними людьми, здатними управляти власним тілом", – зазначили в Міноборони.

Їхній приклад надихнув Вадима Громова і його товаришів. Вони стали запрошувати учасників АТО / ООС, які потребують в реабілітації, на свою базу в "Гидропорт", де навчали їх практичним прийомам парашутної справи, демонстрували авіапарк, організовували тандемні стрибки і польоти на двомісному спортивному літаку з інструктором.

"Не секрет, що багато хто з тих, хто пройшов пекло війни, хто втрачав товаришів і випробував на собі страждання від ран, важко адаптуються до звичайного життя. Особливо їх пригнічує байдужість або неприязнь з боку інших людей, суспільства. Ми намагаємося повернути їм віру в себе, свої сили і можливості", – розповів Громов.

Відзначимо, на сьогоднішній день реабілітацію на базі авіакомпанії Вадима Громова пройшли більше сотні учасників бойових дій на Донбасі. У планах волонтера організувати для ветеранів спеціальні курси з вивчення авіатехніки і пілотування.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", одеські волонтери побудували "Котедж" для бездомних тварин.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися