Ваша кров — їхнє життя: в Одесі потрібні донори

Вам достатньо 20 хвилин, щоб врятувати декілька життів

У Одесі завтра, 3 травня, дуже потрібні донори крові з групами 1(+), 1(-), 2(+), 2(-), 3(-), 4(-). Якщо ви хочете допомогти, ви можете зареєструватись через спеціальну форму. Ваша небайдужість може допомогти врятувати життя людям.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Для тих, хто хоче допомогти, завтра з 9 години на вулиці Пироговській (1(-), 2(+), 2(-), 3(-)) та Академіка Воробйова, 3 (1(+), 2(+), 4(-))  буде організовано збір крові. Але перш ніж прийти на місце, необхідно зареєструватись через спеціальну форму за посиланням. Після успішної реєстрації з вами зв'яжуться для підтвердження вашої участі. Будьте уважні, щоб стати донором крові, потрібно відповідати певним критеріям, зокрема бути громадянином України, мати вік від 18 до 60 років та важити понад 50 кг.


Перед донорством крові дуже важливо правильно підготуватись, в тому числі виконувати певні правила щодо харчування. Нижче наведені деякі поради щодо того, що можна та не можна їсти:

Можна їсти:

  • Невелику порцію легкої їжі, наприклад, яблуко або банан, щоб уникнути голодування перед процедурою.

  • Продукти, які багаті залізом, наприклад, червоне м'ясо, рибу, яйця, каші, цукровий буряк, гречку тощо. Це допоможе збільшити кількість гемоглобіну в крові, що робить її більш придатною для донорства.

Не можна їсти:

  • Жирну їжу, оскільки це може призвести до підвищення рівня жиру в крові.

  • Продукти, що містять алкоголь, каву, газовані напої та інші речовини, оскільки це може призвести до деформації еритроцитів.

  • Продукти, які можуть викликати алергічну реакцію, наприклад, горіхи, молочні продукти, мед тощо.


    Нагадаємо, що на Одещині медики екстрено виїхали до пацієнта з набряком легень. Під час надання допомоги стан пацієнта різко погіршився, була зафіксована клінічна смерть — зупинка дихання та серцебиття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися