В Одесі розпочали Європейський тиждень тестування на ВІЛ: де воно проходить

Кількість тестувань у міських медзакладах Одеси збільшилася

В Одесі розпочали Європейський тиждень тестування на ВІЛ. Щодня з 15 по 19 травня в медзакладах працюють пункти, де медичні працівники проводять безоплатне анонімне обстеження на ВІЛ усіх охочих за допомогою швидких тестів.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

З 16 травня до акції з тестування на ВІЛ долучаються ще чотири медзаклади Одеси — міські лікарні №1, 5, 8 та 11.  Оновлений перелік медичних закладів Одеси, де з 15 по 19 травня проводиться безоплатне  - можна подивитися за посиланням. 

Яка статистика

У 2022 році кількість тестувань на ВІЛ у міських медзакладах Одеси навіть збільшилася, порівняно з попереднім роком, на 3,2 тисячі і склала 27615 осіб. Вперше було виявлено 1344 випадки ВІЛ, з яких 99% пацієнтів вже знаходяться під наглядом лікарів та отримують антиретровірусну терапію.

Своєчасна діагностика — важливий фактор успішного лікування. Раннє виявлення ВІЛ та системний прийом терапії дає можливість людям з ВІЛ жити довгим повноцінним життям.

Завдяки ефективній співпраці міської влади, медичних закладів та неурядових організацій в Одесі досягнуті цільові показники глобальної ініціативи Fast Track Cities, - повідомили у міськраді

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що для міської клінічної інфекційної лікарні за кошти міського бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми "Здоров`я" придбали сучасне медичне обладнання. Лікарня отримала пересувний палатний рентгенологічний апарат IMAX.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися