В честь Всесвітнього дня донора в Одесі пройшла масова здача крові

Кров здавали медики, прикордонники, звичайні люди та багато інших

Сьогодні 14 червня, в Одесі відбулися урочистості з нагоди Всесвітнього дня донора крові. В місті вітали донорів та співробітників міського відділення переливання крові, вручаючи їм почесні нагороди.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


В Міському відділенні переливання крові, за підтримки Департаменту охорони здоров'я Одеської міськради та проєкту "Донор Одеса", продовжується акція під назвою "Здай кров — врятуй життя". Ця акція має на меті залучити більше донорів та підкреслити важливість донорства для порятунку людських життів.


picture

У рамках урочистостей з Всесвітнього дня донора крові, співробітники міської клінічної лікарні №11, стоматологічної поліклініки №5, пологового будинку №4, Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 та №18 долучилися до здачі крові. Представники Державної прикордонної служби України також приєдналися до цієї благородної справи.


Нагадаємо, що напередодні Дня донора крові понад 40 одеських рятувальників долучились до доброї справи, та здали свою кров в обласній станції переливання. Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові.


Також, "Коментарі" писали, що за даними моніторингу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі зросла удвічі порівняно з попереднім тижнем. Виявлено 110 випадків хвороби, у порівнянні з попередніми 56. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися