Забруднене Чорне море: які інфекції фіксують в пробам морської води

Питна вода відповідає гігієнічним вимогам

В Одесі продовжують моніторинг морської води. 25 червня із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

У відібраних 21 червня з точки в морському порту на причалі № 2, виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції). Санепідситуація знаходиться на постійному контролі, зазначають фахівці. 

Тим часом питна вода відповідає гігієнічним вимогам й дозволена для споживання людиною.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що після вживання риби чотирьох жінок в стані середньої важкості доправили до лікарень Одещини. У пацієнток діагностували гастроентероколіт, гострий ентероколіт та харчову токсикоінфекцію. Про це повідомили у пресслужбі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один з викликів надійшов із Великомихайлівської громади, другий — з Кодимського району, третій — з Авангарду.

Також піротехніки ДСНС перевіряють узбережжя Одещини на наявність вибухонебезпечних предметів. Після підриву греблі Каховської ГЕС росіянами, до берегів водойм регіону течією продовжує прибивати   сміття в якому можуть бути небезпечні "сюрпризи".






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися