Лікарня на Одещині отримала нове обладнання для очищення крові

КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» отримала обладнання за понад мільйон гривень

Арцизька центральна опорна лікарня отримала нове обладнання. За інформацією генерального директора лікарні, установі передали рефрижераторну центрифугу для обробки донорської крові та промислову пральну машинку.

Про це повідомляє Болградська районна державна адміністрація.

Рефрижераторна центрифуга буде використовуватися для заготівлі компонентів донорської крові, проведення клінічної діагностики та процедури плазмаферезу, яка дозволяє очищати кров пацієнтів. Окрім цього, лікарня отримала нову промислову пральну машину, яка буде використовуватися для потреб установи.

picture

Загальна вартість нового обладнання складає понад 1 мільйон 300 тисяч гривень. З них 838 тисяч гривень за рефрижераторну центрифугу та 490 тисяч гривень за промислову пральну машину.

Нагадаємо, в Одеській області людей, які мають варикозні хвороби, більше ніж в Києві Хірурги Болградської лікарні провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні.

Нагадаємо, “Коментарі” повідомляли, що лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660 г. Недоношене немовля зі складним станом здоров'я пройшло оперативне втручання для врегулювання проблем з кровообігом. 

Крім того, у 2022 році зареєстрували 1 550 000 тисяч звернень до сімейних лікарів медзакладів Одеси. Медичну допомогу можуть отримати як місцеві жителі, так і  внутрішньо переміщені громадяни. В медзакладах Одеси працюють понад 350 сімейних лікарів, з якими уклали декларації 537 224 одеситів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися