На Одещині погіршується ситуація з коронавірусом: є приріст хворих

За минулу добу COVID-19 забрав шість життів

Коронавірусна ситуація в Україні залишає бажати кращого. Незважаючи на те, що в країні досі зберігається "зелена" зона карантину, медична система починає потроху бити тривогу — у багатьох областях відзначається зростання захворюваності. Одеський регіон — не виняток. За вчорашню добу, 7 вересня, було виявлено найбільшу кількість захворілих за останній час — 152.

Згідно зі статистикою, яка подається Міністерством охорони здоров'я України, у вівторок через вплив COVID-19 на Одещині померло шестеро пацієнтів. Але є і хороші новини — 59 жителям Одеської області вдалося перемогти підступну хворобу.

152 нових випадки коронавірусного захворювання — це значний стрибок кількості тих, хто підхопив вірус. Для прикладу: за попередні дні на Одещині лише одного разу було перевищена планка в сотню випадків — 110 пацієнтів виявили станом на 3 вересня. Решту часу чисельність нових хворих коливалося від 25 до 76. Це говорить про гостру необхідність дотримуватися карантинних норм (так, в "зеленій" зоні теж слід носити маски в громадських місцях і утримувати 1,5-метрову дистанцію).

Відзначимо, що на ранок 8 вересня по Україні всього зафіксовано 2772 нових випадків коронавірусу. Майже наполовину менше — 1411 — пацієнтів одужали. Померло від ускладнень ковіду за останню добу 60 українців.

По всій країні Одеська область згідно з новими показниками знаходиться на сьомому місці за кількістю нових хворих. Лідерство утримує Київ (348), потім розташувалися Харківська (248), Чернівецька (197), Запорізька (178), Львівська (157) та Рівненська (143) області.

коронавирус Одесская область 8 сентября 2021

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що, швидше за все, з понеділка, 13 вересня, Одеська область переміститься в "жовту" карантинну зону. Які обмеження це передбачає, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чим закінчився суд над матросом, який відмовився вакцинуватися проти коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися