Знову до школи: скільки першокласників Одеси почали своє навчання (ФОТО)

Вперше переступили поріг школи майже 11 тисяч одеських школярів

Прихід осені у більшості людей асоціюється із початком шкільного та студентського життя. 1 вересня пролунали перші дзвінки в школах всіх областей України, і Одеська — не виняток. Як повідомляють "Коментарі. Одеса", посилаючись на "Депо Одеса", в міські школи Одеси сьогодні вперше прийшло близько 11 тисяч учнів.

Кількість першокласників майже вполовину перевищує наповненість 10-х класів міста. Десятикласників в цьому році в одеських навчальних закладах очікується трохи більше 5,5 тисячі.

Нагадаємо, що раніше чиновники МОЗ запропонували навчальним закладам відмовитися від проведення урочистих лінійок до 1 вересня. Тим не менш, чимало одеськиз шкіл знехтували подібною порадою та привітали учнів, їхніх батьків та педагогів у кращих традиціях Дня знань. Невеликим фотозвітом із різних шкіл міста поділилося видання "Думська".

Одесса, День знаний 2021, 1 сентября

За словами глави департаменту освіти і науки Одеської міськради Олени Буйневич, в цілому до навчання в школах міста з початку вересня має приступити близько 110 тисяч дітей. Це на 3099 учнів більше, ніж було в 2020-2021 навчальному році.

Також, за словами, всі адміністративні рішення — структура навчального процесу, тривалість навчального дня і тижня, а також форми організації освітнього процесу, — залишаються за самими школами. У Міністерстві освіти теж підкреслювали, що всі їхні розпорядження мають виключно рекомендаційний характер.

До слова, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що для деяких студентів Одеси навчальний рік почався з перебування у величезних чергах на поселення в гуртожиток. Яке заклад вирішило поселити за один день близько 800 чоловік, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися