Перемога на Кубку світу: одеситки здобули золото у складі збірної України

Це найкращий результат за останні сім років

Завершилися командні змагання етапу Кубка світу з фехтування на шаблях, які проходили в Батумі 14 травня. У складі національної збірної команди України виступали видатні одеські спортсменки — Олена Кравацька та Аліна Комащук.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Українські фехтувальниці змагалися з командами Алжиру, Франції, Азербайджану, Італії та США, успішно подолавши їх на шляху до перемоги. Цей турнір став найкращим результатом для української збірної з фехтування на шаблях серед жінок з 2016 року, коли команда святкувала перемогу в Афінах. Це також була важлива перемога, оскільки вперше ця команда виступала в командному турнірі, що входить до олімпійської кваліфікації для Ігор у Парижі-2024.

Заслужений тренер України Олександр Васютин підготував спортсменок до цього великого досягнення та продовжує працювати з ними над подальшими успіхами у фехтуванні.

picture

Нагадаємо, що нещодавно відбувся другий етап Прем’єр-ліги карате (Karate 1 Premier League) в місті Рабат, Марокко. Змагання зібрали понад 370 кращих каратистів з 56 країн світу.


Також, “Коментарі” писали, що одеський борець вільного стилю, 27-річний Василь Михайлов, здобув свій перший титул Європейського чемпіона на змаганнях у Загребі. У фіналі змагань категорії до 79 кг Михайлов переміг Георгіоса Кугіомцідіса з Греції з рахунком 3:1.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися