Спортсменка з Одеси пропустить чемпіонат світу через участь у ньому росіян та білорусів

Одеситка готувалась до участі в чемпіонаті у складі збірної України

Одеська спортсменка Рената Подолян, яка мала виступити на чемпіонаті світу з тхеквондо в Баку (29 травня - 6 червня), не зможе поїхати на  змагання через участь у них  росіян і білорусів. Згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України, опублікованого 12 квітня.


Про це повідомляє пресслужба НОК в Одеській області.


Там вже заявлені росіяни та білоруси. Спочатку в заявці була така графа, як "Not National" тобто немає національності, так хитромудро вони зробили. Адміністратор сайту якийсь вже за своєю вимогою може заповнити цей список. Тобто вони спочатку зробили без національності графу, а тепер уже видно, що зареєстровані спортсмени з країн-агресорок. Деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Таким чином, на світову першість команда не їде, — повідомив віцепрезидент федерації тхеквондо України Сергій Васильченко.

Рената Подолян, яка наразі перебуває у складі збірної України в Італії, готувалася до участі у чемпіонаті світу, де планувала вперше представити Україну в категорії "+73 кг". Проте, згідно з наказом Міністерства спорту, українським спортсменам заборонено брати участь у турнірах, де беруть участь спортсмени з Росії та / чи Білорусі.

Цей чемпіонат є одним із турнірів, що нараховують рейтингові очки для кваліфікації на Олімпіаду-2024. Топ п’ять найкращих тхеквондистів у кожній ваговій категорії отримують автоматичну кваліфікацію, тоді як інші спортсмени мають шанс визначити свою участь у кваліфікаційних турнірах перед Іграми у Парижі.


Нагадаємо, що у Львові пройшов перший тур чемпіонату України зі стендової стрільби. В ньому взяли участь також і одеські спортсмени, які завоювали п'ять медалей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися