Одеська спортсменка сенсаційно перемогла на чемпіонаті України з марафону

Дівчина вперше виступала в такому виді програми

16-річна спортсменка Альбіна Якобчук стала чемпіонкою України серед юніорів з марафону пам’яті Ігоря Присяжнюка у веслуванні на байдарках і каное. Змагання проходили у Вінниці. 

Про це повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

Дівчина здобула перемогу в каное-одиночці на дистанції 3,4 км (короткий марафон), вперше виступаючи в такому виді програми. Переможний час Альбіни склав 28.09,06. На дистанції 3,4 км, де спортсменки мали подолати 3 малих кола і зробити 2 перебіжки (150 м), вона на 14 секунд випередила львів’янку Олесю Лем, яка старша її на 1 рік і 7 місяців. Всього на старт дистанції вийшли 9 спортсменок.


Як зазначила дівчина після фінішу, перемога стала для неї несподіванкою, хоча вона і спеціально готувалася до марафону, тренуючи зокрема і перебіжки.

Так підготовка дуже допомогла, але я не була впевнена, що фінішую. А тут навіть виграла. Я в шоці, - сказала спортсменка. 

Ще одну медаль завоював 26-річний одеський байдарочник Вадим Бойчук, який став срібним призером в довгому марафоні (29,8 км). В одному кроці від медалі зупинився Іван Сергійчук, який фінішував 4-м в каное-одиночці на дистанції 19 км.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Львові пройшов перший тур чемпіонату України зі стендової стрільби. В ньому взяли участь також і одеські спортсмени, які завоювали п'ять медалей.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися