Спортсмен з Одещини завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи з вільної боротьби

Також, борчиня з Одеської області виборола бронзову медаль

З 27 червня по 2 липня в іспанському містечку Сантьяго-де-Компостела пройшов чемпіонат Європи (U-20) з боротьби. Спортсмен з Одещини Микита Зубаль вдруге поспіль виборов золоту медаль на цьому турнірі.

Про це повідомляє відділення НОК в Одеській області.

Микита Зубаль є вихованцем южненського ФСК “Хімік”, його тренерами є Володимир Веремійчук та Василій Петков. Так само як і Марія Зенкіна, яка на цьому чемпіонаті виборола бронзову медаль.

У фінальному поєдинку в категорії до 65 кг Микита Зубаль переміг бронзового призера молодіжного Євро Гогу Отінашвілі з Грузії з рахунком 16:6. Після першої 3-хвилинки Микита вів з рахунком 2:0, завдяки двом балам, отриманим за пасивність суперника. У другому періоді Отінашвілі почав активну атаку і набрав 6 балів всього за 43 секунди. Проте український спортсмен розпочав контратаку. За кілька миттєвостей рахунок став рівним – 6:6. Він здійснив захват ніг і два прийоми, за якими отримав ще 6 балів, забезпечивши собі перевагу в 12:6. При цьому ще двічі суперник потрапляв в пастки Зубаля, і рахунок став 16:6 на користь одеського борця всього за 19 секунд до кінця поєдинку.
picture

А, Марія Зенкіна у сутичці за бронзову медаль добула переконливу перемогу над турецькою борчинею Батір Назар з рахунком 2:0. Українська спортсменка спочатку вдало скинула свою суперницю на килим, а потім успішно утримувала свою перевагу. Ця впевнена перемога була здобута всього за 12 секунд до завершення першого періоду.
picture

Нагадаємо, що в місті Слівен, Болгарія, завершилися міжнародні змагання "Stefka Spasova" зі спортивної акробатики, які зібрали найкращих спортсменів з різних країн. В цьому заході взяли участь 280 спортсменів з п'яти країн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися