Одеська шашистка виграла два турніри чемпіонату Європи

Вікторія Мотричко стала чемпіонкою відразу двох турнірів: бліц і рапід

Одеська шашистка стала переможницею двох турнірів чемпіонату Європи. Про це повідомили в прес-службі Одеської міськради.

Першість Європи з міжнародних шашок проходила в ізраїльському місті Нетанія. Україну на змаганнях представила Вікторія Мотричко, яка стала чемпіонкою відразу двох турнірів: бліц та рапід.

Незважаючи на серйозну конкуренцію, одеситка провела турнір на найвищому рівні. В турнірі рапід вона здобула п'ять перемог і чотири рази зіграла внічию, що дозволило набрати 14 очок і посісти перше місце, на два очки випередивши білоруску Ольгу Федорович, і на три очки росіянку Тунаре Федорову.

У грі бліц Мотричко в сумі набрала 15 очок, випередивши на три очки своїх суперниць з Латвії і Росії.

Також підведені підсумки Кубка світу. У підсумковій турнірній таблиці одеситка закріпилася на третій позиції.

Зазначимо, що Вікторія Мотричко – міжнародний гросмейстер, чемпіонка світу з бразильських шашок 2007 року, чемпіонка Всесвітніх інтелектуальних ігор 2008 року з бразильських шашок, бронзовий призер чемпіонату світу 2011 року з міжнародних шашок, призер чемпіонатів світу та Європи з російських шашок, чемпіонка Європи 2014 року по швидким міжнародним шашкам та чемпіонка Європи з бліцу 2018 року, а також багаторазова чемпіонка України з шашок-64 та шашок-100.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", юні одеські гімнастки завоювали шість медалей всеукраїнського турніру.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися