Уродженка Одеси стала переможницею премії MTV: подробиці

Всього кліп на пісню «MONTERO (Call Me By Your Name)» отримав три статуетки

Днями відбулася церемонія нагородження престижної музичної премії MTV Video Music Awards 2021. Свій внесок в музичну індустрію, удостоєний нагороди, зробила і уродженка Одеси. Як повідомляє "Депо Одеса", українська режисерка Таня Муїньо отримала перемогу в номінації "Кращий режисер" за відео американського репера Lil Nas X.

Бажана нагорода одеситці дісталася за кліп на пісню "MONTERO (Call Me By Your Name)". Разом з Танею Муїньо нагороду розділив і сам виконавець, який співрежисував відео із українкою.

Відзначимо, що кліп вважається досить провокаційним і містить алюзії на християнську релігію. Перед глядачем Lil Nas X кілька разів перевтілюється в різних відомих біблійних особистостей — Адама, Єву, змія-спокусника, а також грішного ангела.

Також відео змогло отримати нагороду в номінації "Кращі візуальні ефекти" і було визнано "Кращим відео року". Цікаво, що всього кліп номінували п'ять разів.

Результати премії MTV Video Music Awards 2021 стали відомі 12 вересня. На церемонію нагородження Таня Муїньо, на жаль, не потрапила, тому всі статуетки забирав сам Lil Nas X.

Відзначимо, що Таня Муїньо є однією із найвідоміших в Україні та світі кліпмейкеркою та режисеркою. Вона народилася в Одесі, в кубинсько-українській родині. Перші кілька років дитинства проживала в столиці Куби, Гавані, зараз перебралася назад в Одеську область.

Із нею часто співпрацюють як вітчизняні артисти, так і зірки світового масштабу. В її "кліповій" скарбничці є музичні відео для Монатіка, гурту "Время и Стекло", виконавиць Cardi B і Кеті Перрі.

Також Таня Муїньо вважається рекордсменкою за кількістю нагород "Кращий відеокліп" щорічної української премії YUNA — здобувала перемогу з 2016 по 2018 рік. Також визнавалася кліпмейкером року за версією M1 Music Awards.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" розповідали про ще один талановитого земляка — вчителя фізики Павла Віктора, який бореться за звання кращого педагога України. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися