В Одесі скасували будівництво ПЛР-лабораторії: в чому причина

На створення і благоустрій медичного об'єкта планували виділити близько 23 млн гривень

На початку червня обласні чиновники збиралися вирішити питання з будівництвом місцевої ПЛР-лабораторії, щоб ефективніше протистояти коронавирусной пандемії. Було навіть обумовлено, скільки грошей — 23 млн гривень — знадобиться для її обладнання. Однак, як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Думську", 2 вересня Одеська обладміністрація відмовилася від цих планів і скасувала тендер.

Лабораторію для дослідження полімеразної ланцюгової реакції для одеситів повинні були побудувати на території обласного шкірвендиспансеру на Академіка Воробйова. Судячи з усього, грошове питання стоїть дуже гостро — медичній установі в кінці серпня було скорочено витрати.

Все тому, що Національна служба здоров'я нібито не поспішає укладати з диспансером договори про фінансування. На даний момент укладено лише угоду на 194 тис. грн.

Нагадаємо, раніше подібна лабораторія запрацювала в міській інфекційній лікарні на Пастера. Зараз же більшість ПЛР-тестів у регіоні робить обласної лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я.

Раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в четвер, 23 вересня, в Одеській області (як і по всій Україні) будуть діяти обмеження "жовтої" карантинної зони. Зрозуміло, коронавірусна реальність впливає і на освітній процес — не всі школи зможуть продовжити навчання "очно". Однак, ті установи, де не вакцинувалися 80% співробітників, які не перейдуть на дистанційку. Що ж буде з такими закладами, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чиновники Одеської міськради стурбовані швидким прогресуванням темпу коронавірсного захворювання в місті, а також кількістю вакцинованих жителів. Так, деяких працівників мерії та комунальних служб планують зобов'язати щотижня здавати ПЛР-тест. Деталі — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися