Скільки "євроблях" оформили через Одеську митницю за останні три місяці

Всього українці скористалися оновленому законодавством для майже 40 тисяч автомобілів

Купівлею машини з "європейськими" номерами в Україні вже нікого не здивуєш. Тим більше зараз, коли на початку літа влада оновила митне оформлення транспорту, а також його оподаткування. Не дивно, що це спричинило за собою збільшення інтересу до "євроблях".

Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію прес-служби Державної митної служби, за останні сто днів (із 15 липня до 22 вересня 2021 роки) українці провезли через кордон, офіційно оформивши всі документи, близько 40 тисяч автомобілів. Це збагатило український бюджет на близько 1,4 млрд гривень.

Відзначимо, що із 1 липня через Одеську митницю було ввезено 4093 машини. Це третій за кількістю "євроблях" показник в Україні. На першому місці опинилася, що передбачувано, Закарпатська митниця (7659 авто), на другому — Київська (4163 авто). Також значна кількість транспорту було переправлено через чернівецьких (3218) та івано-франківських (2361) митників.

При цьому процедура спрощеного придбання "євроблях" в Україні діє тільки до 10 листопада 2021 року. Продовження терміну до 8 лютого 2022 року дозволено тільки військовослужбовцям, які перебувають в зоні ООС.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в автопарку міської ради Одеси очікується велике поповнення. Про це свідчить відразу два тендери, опублікованих на порталі закупівель ProZorro. Так, в цілому одеські чиновники збираються придбати 13 автомобілів для службових цілей. Скільки грошей з міського бюджету хочуть витратити в цьому напрямку, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, що відбувається з пасажирськими перевезеннями в Одесі і чому автобуси більше не настільки популярні, як раніше. Деталі — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися