Чорноморська зернова ініціатива: експортувати менше вже просто нікуди

Такі показники пов’язані із блокадою окупантів кораблів, що йдуть до порту “Південний”

Протягом останнього тижня, в рамках "зернової угоди", з портів Великої Одеси відійшло лише одне судно. Загалом, було перевезено всього сім тисяч тонн зерна та інших харчових продуктів.


Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.


Військово-Морські Сили Збройних Сил України разом з побратимами у складі угруповань докладають усіх зусиль із забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Порушення Міжнародної конвенції  


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за минулий тиждень в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:   


  • до Чорного моря – 178 суден, з них 49 продовжило рух у напрямку протоки Босфор;

  • до Азовського моря – 142 судна, з них 41 рухались з протоки Босфор.


Нагадаємо, що РФ продовжує блокувати роботу "зернового коридору". Росіяни не пропускають 28 кораблів до порту "Південний" в Одеській області, що є порушенням зобов'язань російської сторони в рамках Чорноморської зернової ініціативи.


Також зазначимо, що “Зернова угода”, яка має велике значення для світової продовольчої безпеки, була розблокована, і її дія буде продовжена до 18 липня. Це стало можливим завдяки зусиллям партнерів України по угоді — Туреччини та ООН.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися