Стало відомо, скільки зерна експортували за перший тиждень листопада

Показник експорту вдвічі знизився в порівнянні з минулим роком

У перший тиждень листопада поточного року Україна здійснила експорт 550 тисяч тонн агропродукції. З них 9,794 мільйона тонн становлять зернові та зернобобові культури. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Звітується, що цей показник менший у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли станом на 7 листопада було відвантажено 14,272 мільйона тонн, включаючи 1,07 мільйонів тонн експорту у листопаді.

За підсумками поточного сезону було експортовано такі обсяги основних зернових культур:

  • Пшениця - 4,87 мільйона тонн (з них 237 тисяч тонн у листопаді).

  • Ячмінь - 698 тисяч тонн (16 тисяч тонн у листопаді).

  • Жито - 0,9 тисячі тонн.

  • Кукурудза - 4,101 мільйони тонн (295 тисяч тонн у листопаді).

Міністерство агрополітики України вказує на те, що обсяг експорту агропродукції у поточному сезоні трохи відстає від показників минулого року, але залишається значним.

Експорт зерна Чорним морем 

27 жовтня 4 балкери завантажили майже 130 тисяч тонн зерна та 10 тисяч тонн металу для країн Африки, Азії та Європи. Судна після завантаження вийшли з портів Великої Одеси та вирушили через тимчасовий український коридор.

Нагадаємо, інформація про скасування або непередбачувану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден до та з портів Великої Одеси є недостовірною. Всі встановлені маршрути, обрані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України (ВМС ЗСУ), залишаються в силі та використовуються цивільними суднами.  

Крім того, на українському ринку зернових спостерігається пожвавлення експортного попиту на ячмінь. Станом на 23 жовтня, Україна вже експортувала 41 тис. тонн цього зерна. Експерти вказують на позитивну динаміку, що визначається покращенням роботи одеських портів, але основний попит все ще спрямовується на внутрішній ринок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися