В Одеській області зросла кількість ФОПів: скільки платників податків в регіоні

На Одещині з початку 2023 року взято на облік майже 20 тисяч платників податків

Одеська область спостерігає позитивну динаміку у зростанні кількості платників податків протягом 2023 року. За даними Головного управління ДПС в Одеській області, станом на початок листопада на обліку перебуває 242,5 тисячі платників податків, серед яких 101,9 тисячі юридичних осіб і 140,6 тисячі фізичних осіб-підприємців. 

Не дивлячись на складні економічні умови, у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні, з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України, у порівняні з відповідним періодом минулого року зросла кількість на 6,6 тис. платників податків, які перебувають на обліку в регіоні, в тому числі юридичних на 1,9 тис. осіб, а фізичних осіб-підприємців на 4,7 тис. осіб, – йдеться в повідомленні. 

За цей рік було також взято на облік 19,6 тисячі нових платників податків, зокрема 17,6 тисячі фізичних осіб-підприємців та 2 тисячі юридичних осіб. Лише у жовтні цього року платниками податків стали 2,4 тисячі юридичних та фізичних осіб-підприємців регіону.

Нагадаємо, з початку 2023 року на Одещині понад 56% нових ФОПів відкрили жінки. Крім того, понад 30% серед директорів новостворених компаній регіону - жінки

Зазначимо, а Одесі було укладено тристоронній Меморандум про співпрацю між Департаментом економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації, Благодійним фондом "Буджак Реліф" та Міжнародним фондом блакитного півмісяця (IBC). Цей Меморандум відкриває нові перспективи для реалізації спільних проєктів, зокрема створення регіонального фронт-офісу в місті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися