На Одещині хочуть висадити 25 га мигдальних садів

Обидві земельні ділянки планують виділити в Болградському районі

Незважаючи на закінчення сезону збору врожаю, одеські аграрії продовжують будувати грандіозні плани на наступний рік. Так, днями в одному із населених пунктів Одеської області було організовано проведення Всеукраїнської горіховою конференції "Мигдаль — очима професіоналів". Про подію повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію ресурсу "Агротренд".

Так, захід організували в селі Городнє, що в Болградському районі. Підготовкою та проведенням конференції займалися представники Української горіхової асоціації.

Найголовнішим моментом збору фермерів і аграріїв було відвідування мигдального саду СФГ "Бурук". У цьому місці зібрані різні сорти української селекції. До слова, сад був закладений всього чотири роки тому. Перший урожай був зібраний в 2021 році, що дозволило учасникам конференції провести безпосередню дегустацію.

Всього бажаючим запропонували спробувати чотири різних сорти мигдалю.

picture

Крім самого горіха, в саду також є розсадник, де знаходяться мигдальні саджанці. Їх хочуть використовувати для подальшого поширення горіха в промислових масштабах.

Це й не дивно, з огляду на подальші плани місцевих фермерів. Під час конференції стало відомо, що в Болградському районі буде виділено близько 25 га землі для подальшої висадки мигдальних дерев. Зважаючи на те, що такий обсяг займає дві ділянки (10 і 15 га відповідно), то скоро Одещина поповниться ще двома прекрасними горіховими садами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що Одеська область зуміла в 2021 році встановити рекорд зі збору зернових. Скільки зерна вдалося намолотити місцевим фермерам, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як буде виглядати майбутній лавандовий лабіринт, який розбивають в Одеському ботанічному саду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися