Цієї осені тарифи на газ в Одесі можуть піднятися в кілька разів: деталі

Уже в листопаді ціна може піднятися майже в шість разів у порівнянні з минулим роком

У листопаді 2021 року "Нафтогаз України" піднімає тарифи для комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси". Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформаційне агентство "Репортер", вже цієї осені тепловикам доведеться змиритися з тарифом 35 грн/кубометр для підприємств.

За словами директора КП "ТМО" Анни Позднякової, тільки у вересні ціни на блакитне паливо вже встигли піднятися із 18 до 25 гривень за кубічний метр.

При цьому взимку 2020 року одеські тепловики забезпечували місто газом за ціною 6,3 грн/куб.м.

Якщо прогнози "Нафтогазу" дійсно правдиві, то вартість блакитного палива для тепловиків Одеси може вирости майже в шість разів у порівнянні з минулим опалювальним сезоном. За найпростішим підрахунками (і нинішнім курсом валют), в кінці осені місцевим комунальникам доведеться платити близько 1350 доларів за тисячу кубометрів газу.

Зазначимо, що вартість газу складає близько 80% тарифу на опалення. Отже, вартість газу в платіжках одеситів може також зрости в кілька разів. Звісно, ще залишається можливість, що втрутиться міська влада. Єдина допомога, яку могли б надати чиновники, полягає в субсидуванні "Теплопостачання міста Одеси", аби різниця між собівартістю опалення і реальним тарифом була покрита з бюджету.

Що вирішить міська влада, покажуть вже найближчі кілька місяців. Втім, цілком імовірно, що платіжки за газ в цьому сезоні для одеситів можуть бути космічними.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, скільки грошей Одеська міськрада виділила ТМО на старт опалювального сезону.

Також на порталі ми просили одеситів бути вкрай обережними: нечисті на руку люди почали промишляти в місті новим видом шахрайства. На тлі масових повідомлень про отримання квитанцій із неправильними сумами і перерахунком споживаного газу правопорушники почали прикидатися представниками компанії "Одесагаз-Поставки". Деталі — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися