Земля під церкви і будівництво біля моря: про що буде засідати міськрада Одеси 15 вересня

Публікація проєктів рішень на сайті міськради не пройшла без порушень

У середу, 15 вересня, депутати Одеської міської ради зберуться на чергове засідання. Як повідомляє "Ізбірком", на офіційному сайті муніципалітету вже з'явилися деякі проєкти рішень, за які голосуватимуть місцеві політики. При цьому деякі з них опубліковані з порушеннями — вже після 1 вересня, а це менше за 10 встановлених днів, які даються для ознайомлення із цими документами. "Коментарі Одеса" пропонують ознайомитися з кількома проєктами рішень, представлених увазі міських депутатів.

Питання земельні: ділянки під церкви і не тільки

• У власність КП "Одескомунтранс" можуть перейти сміттєзвалища, які знаходяться на території колишнього Овідіопольського та Біляївського районів. Слід зазначити, що це доволі скандальне питання — воно пов'язане з протистоянням міськради і ТОВ "СОЮЗ". Подібне рішення хотіли прийняти ще на початку літа, але в документі виявилися значні юридичні недоліки. Чи приймуть на найближчій сесії, залежить від депутатів.

• Релігійної організації "Монастир ордена святого Франциска Сальського Одесько-Сімферопольської дієцезії Римо-католицької церкви в м. Одеса" знадобилася земельна ділянка за адресою: вул. Маршала Малиновського, 35А. Попередньо, тут збираються почати будівництво — швидше за все, нової церкви. Цікаво, що згідно з відкритих даних в цьому будинку розташовуються школа бойових мистецтв, а також приватна гімназія.

• Ще одна ділянка (по вул. Ширшова, 20) в оренду хоче отримати Одеська єпархія УПЦ. Ймовірно, церкви все ж будуть будуватися в Одесі швидше, ніж, наприклад, нова лікарня швидкої допомоги, про яку "Коментарі Одеса" розповідали раніше.

Ах, Одеса, будівництво біля моря!

Ще одним документом, пов'язаним із землею, є проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0152 га за адресою: провулок Мукачівський, 1-А. Як завжди — мова про майбутнє будівництво адміністративних будинків, офісів тощо. На будівництво претендує ТОВ "ДД-СТРОЙ", яке збирається віддати в держбюджет 763 тисяч 275,60 гривень (без ПДВ). Таким чином, за 1 кв.м компанія заплатить близько 188 доларів.

Вартість шкільного харчування підвищать

Батькам школярів слід приготуватися: в міськраді розглянуть питання про підвищення цін на харчування школярів. При цьому стрибок цін вельми значний:

• за дитину від року до трьох в ДНЗ — 43 грн (раніше 36,5 грн);

• за дитину від трьох до семи років — 64 грн (раніше 52,8 грн).

Частину із цих грошей, як і раніше, планує платити мерія. Так, у першому випадку з міського бюджету буде виплачено на одну дитину 12,90 грн (батьки доплачують 30,10 грн), у другому — 19,2 грн із міськради (батьки доплачують 44,8 грн).

Готуємося до опалювального сезону

Договір на газопостачання у КП "Теплопостачання міста Одеса" поки відсутній. Тому депутати планують розглянути два документи.

Перший із них як раз-таки пропонує укладення договору з ТОВ "Газотранспортна компанія "Нафтогаз Трейдинг" щодо постачання природного газу в період з червня 2021 по червень 2024 роки (цікаво, чи не запізнилися вони із цим рішенням на кілька місяців?).

Другим проєктом рішення хочуть збільшити фінансування підприємства для компенсації витрат на надання населенню та іншим групам клієнтів послуг із центрального опалення. Це обійдеться бюджету в 360 млн гривень. Також хочуть виділити 1 млн 900 тисяч гривень на розробку та затвердження схеми теплопостачання Одеси.

Дивись уважно!

15 вересня місцеві депутати Одеси розглянуть можливість установки нових відеокамер для відстеження та фіксації правопорушень, які відбуваються на дорогах міста. Крім того, збираються затвердити конкретний перелік місць, де камери розмістять.

Це — лише невелика частина з проектів рішень, які в середу розглянуть члени міськради Одеси. У будь-якому випадку сесія обіцяє бути далеко не нудною.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що старовинні зупинки для трамваїв, які є по всій Одесі, не будуть ремонтуватися. Як це пояснили в міській раді, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися